U Francuskoj danas protesti, 38. dan štrajka

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Francuskoj danas protesti, 38. dan štrajka

Francuske sindikalne organizacije pozvale su na proteste večeras u Parizu i celoj Francuskoj gde 38 dana štrajkuje železnica zbog reforme penzionog sistema.

To je drugi poziv sindikata na proteste od početka godine. Na prvom skupu u četrvtak okupilo se 452.000 ljudi, a u Parizu 56.000, preneo je list pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Okupljanje je već počelo u Parizu gde na poziv sindikata stižu gradjani raznih profesija, kao i aktivisti za ženska pitanja i predstavnici građanskog pokreta "Žuti prsluci" koji svake subote protestuju već više od godinu dana.

Predstavnici Vlade i sindikata pregovaraju o rešavanju spora zbog reforme penzionog sistema koja je izazvala proteste i štrajk.

Figaro piše da Vlada danas treba da saopšti "konkretne predloge" sindikatima. List navodi da i pored eventualnog postizanja kompromisa, štrajk železnice neće tek tako biti prekinut, jer sindikat železnice traži potpuno povlačenje reforme penzionog sistema.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.