U Francuskoj danas protesti, 38. dan štrajka

Francuske sindikalne organizacije pozvale su na proteste večeras u Parizu i celoj Francuskoj gde 38 dana štrajkuje železnica zbog reforme penzionog sistema.

Izvor: B92

Subota, 11.01.2020.

17:00

U Francuskoj danas protesti, 38. dan štrajka
EPA/ IAN LANGSDON

To je drugi poziv sindikata na proteste od početka godine. Na prvom skupu u četrvtak okupilo se 452.000 ljudi, a u Parizu 56.000, preneo je list pozivajući se na podatke Ministarstva unutrašnjih poslova.

Okupljanje je već počelo u Parizu gde na poziv sindikata stižu gradjani raznih profesija, kao i aktivisti za ženska pitanja i predstavnici građanskog pokreta "Žuti prsluci" koji svake subote protestuju već više od godinu dana.

Predstavnici Vlade i sindikata pregovaraju o rešavanju spora zbog reforme penzionog sistema koja je izazvala proteste i štrajk.

Figaro piše da Vlada danas treba da saopšti "konkretne predloge" sindikatima. List navodi da i pored eventualnog postizanja kompromisa, štrajk železnice neće tek tako biti prekinut, jer sindikat železnice traži potpuno povlačenje reforme penzionog sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: