Štrajk radnika Gradske uprave u Prokuplju, traže obećanih 10.000 dinara

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2023, 16:41

Štrajk radnika Gradske uprave u Prokuplju, traže obećanih 10.000 dinara

Zbog neisplaćene jednokratne novčane pomoći od 10.000 dinara koja im je obećana za prevazilaženje energetske krize, oko 40-ak zaposlenih u Gradskoj upravi u Prokuplju okupilo se danas ispred Kabineta bivšeg gradonačelnika i sadašnjeg predsednika Privremenog organa Milana Aranđelovića kako bi ukazali na problem koji imaju i podsetili na neispunjeno obećanje. Najavili su da će svakog dana štrajkovati po zakonu dok im se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ne uplati novac.

Miodrag Gubijan, predsednik sindikata Gradske uprave kaže da su plate kod više od 40 odsto zaposlenih oko ili ispod minimalca i više od upola manje od republičkog proseka.Zaposleni traže isplatu jednokratne pomoći od 10.000 dinara; Foto: Lj. M.

Mi imamo naše zahteve, a to su potpisivanje kolektivnog ugovora koji nam je obećan još početkom godine, kako i isplatu novčane pomoći. Možda će nekom da bude čudno, ali nama 10.000 dinara znači. To su nam obećali da će isplatiti do 15. novembra, a 10.000 do 15. februara. Rukovodstvo Grada to nije ispunilo i mi sada tražimo ono što je dogovoreno - kaže Gubijan.

Dodaje da je položaj zaposlenih u Gradskoj upravi ispod svakog minimuma, te da većina radi za minimalac koji ne podmiruje ni osnovne potrebe za život.

Neke priče da ljudi u Gradskim upravama imaju velike plate su netačne, ovde sa višom školom zaposleni primaju oko 60.000 dinara, a ispod republičkog proseka su i zaposleni sa fakultetskom diplomom. Mnogi gradovi su isplatili i veće naknade zaposlenima, pa čak i u Topličkom okrugu, poput Kuršumlije i Žitorađe. Možda ovaj novac funkcionerima ništa ne znači, ali ovim radnicima je važno da ga dobiju - rekao je Gubijan.

Inače, predlog da se krene sa štrajkom ranije je potpisalo 88 zaposlenih, ali se na današnjem protestu okupilo bar upola manje, a novo okupljanje zakazano je za sutra u isto vreme.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.