Štrajk grčkih novinara, neće objavljivati vesti 24 sata

Izvor: Radio 021, 26.Sep.2017, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk grčkih novinara, neće objavljivati vesti 24 sata

Grčki novinari stupili su u 24-časovni štrajk u znak protesta zbog mogućeg zatvaranja posebnog zdravstvenog fonda za medijske radnike.

Televizije u utorak neće emitovati vesti, vebsajtovi neće objavljivati nove vesti, a u sredu u prodaji neće biti izdanja štampe.

Najveći sindikat novinara ESIEA, koji je pozvao na štrajk, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << tražio je pomoć vlade i medijskih kompanija da bi se očuvao zdravstveni fond koji je u finansijskim problemima.

Grčki mediji su teško pogođeni finansijskom krizom u zemlji, koja je izazvala veliki pad prihoda od reklama i pretplata, kao i visokom stopom nezaposlenosti među novinarima.

Štrajk će trajati do šest časova u sredu ujutru.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.