RADIKALNI ŠTRAJK Juriš nastavnika na policiju, u sukobima 213 povređenih

Izvor: Blic, 30.Apr.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADIKALNI ŠTRAJK Juriš nastavnika na policiju, u sukobima 213 povređenih

U sukobu brazilske interventne policije i nastavnika i učitelja koji štrajkuju protiv novog zakona kojim će im biti uskraćen deo novca za penzijske doprinose, povređeno je 213 ljudi, a 13 je uhapšeno.

Policija je upotrebila dimne bombe i gumene metke na protestu, koji je u gradu Kuritiba, na jugu Brazila okupio oko 20.000 ljudi. Sukob je počeo kada su nastavnici pokušali da razbiju štit, koji su policijaci uspostavili pred skupštinom.

Nastavnici su pokrili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lica maramicama, kako bi se zaštitili od dima. Neki su bacali kamenje i štapove na policiju. Policija je napredovala, uz pomoć gumenih metaka i oklopnih vozila, ali je ipak povređeno 20 policajaca.

Tokom nereda policijski pit bul napao je snimatelja magazina "O globo" i on je morao da bude podvrgnut hitnim operacijama. Navodi se da je još jedan novinar pogodjen u lice gumenim metkom.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Štrajk policije

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Brazil: Policija dimnim bombama i gumenim mecima protiv ogorčenih nastavnika

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2015

U sukobu brazilske interventne policije i nastavnika i učitelja koji štrajkuju protiv novog zakona kojim će im biti uskraćen deo novca za penzijske doprinose, povređeno je 213 ljudi, a 13 je uhapšeno...Policija je upotrebila dimne bombe i gumene metke na protestu, koji je u gradu Kuritiba, na jugu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.