Prvazilaženje problema u Specijalnoj bolnici Zlatar

Izvor: Glas javnosti, 13.Apr.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvazilaženje problema u Specijalnoj bolnici "Zlatar"

NOVA VAROŠ - Predstavnici Vlade Srbije razgovarali su u Novoj Varoši sa čelnicima te opštine i radnicima Specijalne bolnice "Zlatar" o načinima prevazilaženja problema zaposlenih u tom kolektivu, koji su već tri meseca u štrajku zbog neisplaćenih plata i loših uslova rada.

Razgovorima u Novoj Varoši prisustvovali su potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić, ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić i državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja Nevena >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Karanović.

Nakon razgovora, Krkobabić je rekao da je bilo reči o mogućnostima da se reše nagomilani problemi i status te ustanove, da se isplati 11 zaostalih plata i poveže radni staž za 16 meseci, kao i da se nađe način za isplatu dugova od 140 miliona dinara.

Krkobabić je rekao da su "počeli ozbiljni razgovori" kako bi ponovo počeo da radi objekat koji je otvoren pre 34 godine i koji ima 83 zaposlenih i 330 kreveta. Dodao je da su počele i pripreme za restrukturiranje firme.

Ministar Ljajić je rekao da su najveći problemi "Zlatara" dugovi u kojima se ustanova nalazi i najavio da će već ove nedelje nastaviti razgovore sa poveriocima i predstavnicima Ministarstva ekonomije kako bi se našao način da se to reši.

Ljajić je najavio i da će Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, nakon što "Zlatar" ponovo počne rad, uputiti oko 500 penzionera u tu ustanovu kako bi se spasila turistička sezona i kako bi taj objekat krenuo ka ozdravljenju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.