Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2019, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prodavci na Bulevarskoj pijaci u Nišu štrajkuju zbog vanpijačne prodaje

Prodavci na Bulevarskoj pijaci u Nišu, jednoj od najposećenijih u gradu, prekrili su jutros tezge za voćem i povrćem i stupili u štrajk, nezadovoljni time što je sve više vanpijačne prodaje u tom delu grada zbog čega oni ostaju bez kupaca.

Prodavci su kazali da plaćaju visoke naknade "Tržnici" za zakup tezgi, a imaju sve manje mušterija.

"Trotoarom više ne može da se prođe od 'divljih' prodavaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Oni dođu, prodaju to što imaju i ne plate nikome ništa, a nas 'deru' taksama. Komunalci se pojave, pojure ih deset minuta i posle toga je sve po starom", rekao je agenciji Beta jedan od revoltiranih prodavaca.

Negosava Đorđević, prodavac na Bulevarskoj pijaci, kazala je da je tezgu zakupila na godinu dana za 86.000 dinara, a pored toga "Tržnici" mora da plaća mesečno naknadu od 2.800 dinara i dnevnu taksu od 720 dinara.

"Ne uspevamo da zaradimo da pokrijemo osnovne troškove jer svi ljudi kupuju na ulici, to im je usput. Na pijacu više niko ne dolazi", rekla je Đorđević.

Ona je kazala da iz "Tržnice" niko ne kontroliše vanpijačnu prodaju, ali zato po deset puta dnevno kontrolišu njih na pijaci, da nisu slučajno stavili jednu kesu ili torbu na susednu tezgu.

Za sada nije poznato kako će problem vanpijačne prodaje na Bulevarskoj pijaci u Nišu biti rešen pošto su u komunalnoj inspekciji Gradske opštine Medijana kazali agenciji Beta da je suzbijanje vanpijačne prodaje u nadležnosti gradske komunalne policije, dok su u komunalnoj policiji rekli da je to nadležnost komunalne inspekcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Niš: Pijačni prodavci štrajkovali zbog nelojalne konkurencije

Izvor: RTS, 07.Jun.2019

Prodavci na jednoj od najvećih niških pijaca jutros su štrajkovali, zbog kako kažu nelegalne vanpijačne prodaje. Iz uprave Javno komunalnog preduzeća Tržnica koje gazduje pijacama je stiglo obećanje da će od ponedeljka razgovarati sa nadležnima u gradu i opštini Medijana. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.