Pobuna među tezgama: Trgovci na niškoj pijaci štrajkuju zbog divljih prodavaca

Izvor: B92, 07.Jun.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobuna među tezgama: Trgovci na niškoj pijaci štrajkuju zbog "divljih" prodavaca

Niš -- Prodavci na Bulevarskoj pijaci u Nišu prekrili su jutros tezge za voćem i povrćem i započeli štrajk.

Oni su, kažu, nezadovoljni time što je sve više vanpijačne prodaje u tom delu grada zbog čega oni ostaju bez kupaca. "Trotoarom više ne može da se prođe od 'divljih' prodavaca. Oni dođu, prodaju to što imaju i ne plate nikome ništa, a nas 'deru' taksama. Komunalci se pojave, pojure ih deset minuta i posle toga je sve po starom", rekao je jedan od prodavaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Negosava Đorđević, prodavačica na Bulevarskoj pijaci, kazala je da je tezgu zakupila na godinu dana za 86.000 dinara, a pored toga Tržnici mora da plaća mesečno naknadu od 2.800 dinara i dnevnu taksu od 720 dinara.

"Ne uspevamo da zaradimo da pokrijemo osnovne troškove jer svi ljudi kupuju na ulici, to im je usput. Na pijacu više niko ne dolazi", rekla je Đorđević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodavci na Bulevarskoj pijaci u Nišu štrajkuju zbog vanpijačne prodaje

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2019

Prodavci na Bulevarskoj pijaci u Nišu, jednoj od najposećenijih u gradu, prekrili su jutros tezge za voćem i povrćem i stupili u štrajk, nezadovoljni time što je sve više vanpijačne prodaje u tom delu grada zbog čega oni ostaju bez kupaca...Prodavci su kazali da plaćaju visoke naknade "Tržnici"...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.