Prebačen u bolnicu

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 11:53

Prebačen u bolnicu

Rukovodstvo zatvora u kojem Aleksej Navaljni služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštilo je da je odlučilo da prebaci Navaljnog u zatvorsku bolnicu.

Zatvorska služba je navela da je zdravlje opozicionog političara "zadovoljavajuće" i da ga svakodnevno pregledaju doktori.

Lekar Jaroslav Ašikmin, koji leči Navaljnog, pre dva dana je rekao da se zdravstveno stanje kritičara Kremlja naglo pogoršava i da je životno ugrožen.

Dodao je da prema rezultatima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on ima povišen nivo kalijuma što može da dovede do srčanog udara i povišen nivo kreatinina, što ukazuje na oštećenje bubrega.

"Naš pacijent može da umre svakog trenutka", napisao je on na Fejsbuku.

FSIN u saopštenju navodi da će Navaljni biti prebačen u bolnicu za zatvorenike koja se nalazi u drugom zatvoru ;u ;regionu Vladimir (severoistočno od Moskve).

Dalje navode da je zdravstveno stanje Navaljnog "zadovoljavajuće" i da je pristao da uzima vitaminsku terapiju.

Navaljni (44) je počeo štrajk gladju pre više od tri nedelje, u znak protesta što mu zatvorske vlasti ne dozvoljavaju da ga pregleda privatni lekar, zbog bolova u ledjima i gubitka osećaja u nogama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAVALJNOG PREBACUJU U BOLNICU Preti mu zastoj srca, život mu visi o koncu!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2021

Rukovodstvo zatvora u kojem opozicioni ruski lider Aleksej Navaljni (44) služi zatvorsku kaznu od dve i po godine saopštilo je danas da je odlučilo da prebaci Navaljnog, koji 19 dana štrajkuje glađu, u zatvorsku bolnicu, javio je Rojters.

Nastavak na Kurir...

Advokat vidio Navaljnog u bolnici zatvora, upozorava da izgleda 'loše'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Apr.2021

Advokat zatvorenog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji već treću sedmicu štrajkuje glađu, kaže da njegov klijent izgleda "loše", izazivajući dodatnu zabrinutost zbog zdravlja kritičara Kremlja nakon što je prebačen u bolnicu zatvora nakon pojačanog pritiska Zapada. Advokat Aleksej...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.