PREVIRANjE U NARODNOM POZORIŠTU: Gatalica podneo ostavku na mestu predsednika UO

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVIRANjE U NARODNOM POZORIŠTU: Gatalica podneo ostavku na mestu predsednika UO

Članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su u petak da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59 PREDSEDNIK Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica odlučio je u petak da podnese ostavku na tu funkciju, saznaju "Novosti". - Pošto situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Upravnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << odbora Narodnog pozorišta. Pre nedelju dana sam učinio poslednji napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, ali su moji pokušaji propali. Pročitajte još - Narodno pozorište: Rat saopštenjima Savića i Hubača Drago mi je što je moja poslednja dužnost bila da otvorim kupatila za baletske igrače, čiju sam obnovu lično pokrenuo. Nadam se da će prva enciklopedija Narodnog pozorišta, koju sam takođe inicirao, biti dovršena i bez mog učešća. Hvala članovima UO što su sve odluke, do poslednje, na 41. sednici, doneli jednoglasno - naveo je Gatalica u obrazloženju svoje odluke. Inače, članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su u petak da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59. Odluku o stupanju u štrajk članovi sindikata predali su oko 14 časova upravniku i UO Narodnog pozorišta, kao i na pisarnicu Ministrastva kulture i Vlade Srbije.Pročitajte još - Štrajk kreće na Dan pozorišta?
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAVIĆ OSTAO SAM Gatalica podneo ostavku na mesto predsednika UO Narodnog pozorišta

Izvor: Blic, 16.Nov.2018

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica podneo je ostavku na tu funkciju, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

Najavljen štrajk na Dan NP, Gatalica odlazi

Izvor: SEEcult.org, 17.Nov.2018, 05:21

Dramski sindikat Singlus Narodnog pozorišta, koji traži smenu upravnika Dejana Savića, najavio je štrajk za 22. novembar, o čemu je obavestio Upravni odbor, Ministarstvo kulture i informisanja i Vladu Srbije. Istovremeno, predsednik UO Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica podneo je ostavku, a...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.