Sindikat Singlus najavio štrajk u Narodnom pozorištu

Izvor: RTS, 16.Nov.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat Singlus najavio štrajk u Narodnom pozorištu

Članovi dramskog sindikata Singlus Narodnog pozorišta najavili su da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59.
Odluku o stupanju u štrajk članovi sindikata Singlus predali su oko 14 časova upravniku i Upravnom odboru Narodnog pozorišta, kao i na pisarnicu Ministrastva kulture i Vlade Srbije, piše u dopisu članova sindikata medijima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"I dalje se nadamo da će Ministarstvo i Vlada pre 22. novembra povući odgovarajuće poteze ka rešavanju krize koja u Narodnom pozorištu traje već mesec dana", navodi se u saopštenju.
Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić pozvao je juče otvorenim pismom članove Drame nacionalnog teatra i sindikata Singlus, koji traže njegovu ostavku, da ponovo pokušaju da zajednički nađu rešenje za "sindikalnu problematiku, ukoliko je ima".
"Poštovane i drage kolege, još jednom smo putem medija upoznati s najavom vaših aktivnosti u narednom periodu, u šta spada redovno iznošenje ultimativnih zahteva i najava štrajka. Ponovo vas najljubaznije pozivam da pre tih koraka nađete vremena i dobre volje da sednemo i zajednički sagledamo sindikalnu problematiku, ukoliko je ima, i nađemo adekvatna rešenja za istu", naveo je Savić u pismu sindikatu.
On je predložio da u razgovor budu uključeni i drugi zainteresovani sindikati, "kako bi što sveobuhvatnije bile locirane neuralgične teme u našoj kući i lakše pronašli odgovori na pitanja iz sindikalnih oblasti".
"Što se tiče najave štrajka, ukoliko se, uprkos otvorenom pozivu na razgovor i dogovor, odlučite za ovu aktivnost, uveravam vas da će Narodno pozorište pomenuti Zakon (o štrajku), kao uostalom i svaki drugi, poštovati u potpunosti, štiteći time prava i obaveze svih na koje se članovi istog odnose", naveo je Savić u otvorenom pismu sindikatu.
Na kraju pisma, Savić je članovima dramskog sindikata poručio da apeluje na njihovu "profesionalnost, kolegijalnost i odnos prema svojoj umetnosti, kako bi pre svih drugih poteza pristupili razgovorima i dogovorima, i tako izbegli vraćanje naše verne publike sa vrata dvorana".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Članovi dramskog sindikata Narodnog pozorišta najavili štrajk 22. novembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2018

Članovi dramskog sindikat Singlus Narodnog pozorišta najavili su danas da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59 sati...Odluku o stupanju u štrajk članovi sindikata Singlus predali su oko 14 časova Upravniku i Upravnom odboru Narodnog pozorišta,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.