Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Nov.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik UO Narodnog pozorišta odlazi sa funkcije

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, pišu današnje "Večernje novosti".

List piše da je Gatalica u obrazloženju svoje odluke naveo da se na taj potez odlučio "pošto situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću i teatrom".

"Pre nedelju dana sam učinio poslednji napor da se štrajkači vrate razgovorima i da se inicira sastanak s predstavnicima Ministarstva kulture >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i informisanja, ali su moji pokušaji propali. Drago mi je što je moja poslednja dužnost bila da otvorim kupatila za baletske igrače, čiju sam obnovu lično pokrenuo. Nadam se da će prva encikopledija Narodnog pozorišta, koju sam takođe inicirao, biti dovršena i bez mog učešća. Hvala članovima Upravnog odbora što su sve odluke, do poslednje, na 41. sednici, doneli jednoglasno", naveo je Gatalica u obrazloženju svoje odluke.

Članovi dramskog sindikata Singlus Narodnog pozorišta najavili su juče da će stupiti u štrajk 22. novembra, kada to pozorište slavi 150. rođendan, simbolično u 11.59.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Predsednik UO Narodnog pozorišta podneo ostavku

Izvor: N1 televizija, 17.Nov.2018

Predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica odlučio je da podnese ostavku na tu funkciju, pišu Večernje novosti...List piše da je Gatalica u obrazloženju svoje odluke naveo da se na taj potez odlučio "pošto situacija u Narodnom pozorištu odavno nema nikakve veze sa umetnošću...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.