Nastavak pregovora vlasti sa radnicima Neobusa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2012, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak pregovora vlasti sa radnicima "Neobusa"

NOVI SAD -

Predstavnici Razvojne banke Vojvodine (RBV) i pokrajinskih vlasti nastavljaju danas razgovore sa zaposlenima u "Neobusu" u vezi sa krizom u novosadskoj fabrici autobusa.

Oko 220 zaposlenih štrajkuje mesec dana jer nisu dobili plate za osam meseci, niti su im overene zdravstvene knjižice.

Radnici "Neobusa", čiji je vlasnik saudijski biznismen, predlažu da se njihovo preduzeće pripoji Gradskom saobraćajnom preduzeću "Novi Sad".

RBV je najveći poverilac "Neobusa", koji je dužan oko 4,5 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neobus": 220 zaposlenih osam meseci bez plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2012, 16:36

NOVI SAD -..Radnici novosadske fabrike za proizvodnju autobusa mesec dana su u štrajku. Zaposleni su najavili da će od Gradske vlade Novog Sada tražiti da ih uzme pod upravu i pripoji GSP-u, kako bi za za potrebe tog preduzeća proizvodili autobuse...Da bi "Neobus" bio dat na upravu gradu, neophodno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sunovrat novosadskog „Neobusa”

Izvor: Politika, 08.Jun.2012

Posao stoleća propao, radnici osam meseci nisu primili plate, a većinski vlasnik Ali Magrabi Mohamedali odlučio da se povuče. – Rešenje u pripajanju novosadskom JGSP-u..Novi Sad – Na zaključanoj kapiji tabla sa natpisom „štrajk“, a pred portirnicom mađarski „pulin“ i dva avlijanera....

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.