Masovni štrajk radnika javnog saobraćaja u Parizu

Izvor: Capital.ba, 13.Sep.2019, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovni štrajk radnika javnog saobraćaja u Parizu

PARIZ, Putnici javnog saobraćaja u Parizu danas se suočavaju sa problemima jer su radnici stupili u štrajk zbog planova o smanjenju beneficija u penzionom sistemu. U potpunosti je danas zatvoreno deset od 16 pariskih stanica metroa i dvije veće regionalne željezničke linije. Sindikati žele da štrajk, koji će, prema očekivanjima, biti najveći u Parizu od 2007. godine, bude upozorenje administraciji predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Emanuela Makrona. Makronova administracija pokreće jednu od najobimnijih reformi kojom će spojiti 42 različita penzijska sistema u samo jedan zasnovan na bodovima. Francuski predsjednik Vlade Eduar Filip obećao je juče da će odvojiti vrijeme kako bi saslušao sindikate i u obzir uzeo šire javno mišljenje, usljed ranijih kritika da je ignorisao zahtjeve. “Objava premijera neće imati nikakvog uticaja. Štrajk je pokrenut i odziv će biti masovan”, rekao je lider sindikata CFE-CGC u pariskom gradskom saobraćajnom preduzeću “RATP Pariz” Frederik Ruiz. Srna Чланак Masovni štrajk radnika javnog saobraćaja u Parizu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Štrajk javnog prevoza zbog penzionih reformi

Izvor: Večernje novosti, 13.Sep.2019

Putnici javnog saobraćaja u Parizu danas se suočavaju sa problemima, jer su radnici tih preduzeća stupili u štrajk zbog planova o smanjenju beneficija u penzionom sistemu Putnici javnog saobraćaja u Parizu danas se suočavaju sa problemima, jer su radnici tih preduzeća stupili...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.