Građani počeli da se razilaze, saobraćaj kod Skupštine ponovo u funkciji VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 11.Maj.2020, 19:23

Građani počeli da se razilaze, saobraćaj kod Skupštine ponovo u funkciji VIDEO/FOTO

Nakon poziva predsednika Vučića građani koji su se okupili ispred Skupštine Srbije počeli su da se razilaze, a saobraćaj ponovo funkcioniše.

Tokom popodneva okupio se veliki broj građana kao podrška poslanicima koji štrajkuju glađu. Među okupljenima su pristalice i vlasti i opozicije.

Okupljene od ulaza u Skupštinu delila je zaštitna ograda, a i dalje je prisutan veliki broj pripadnika žandarmerije.

Jedna grupa koji su se okupili davala je podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parolama protiv članova opozicije, dok su drugi uzvikivali parole protiv vlasti. Žandarmerija je razdvojila pripadnike suprotnih grupa kako ne bi došlo do sukoba.

Predsednik Srbije je u svom obraćanju pozvao poslanike da prekinu štrajk glađu, a ljude zamolio da ne prave masovna okupljanja.

Martinović je pozvao koleginicu da posluša predsednika i prekine štrajk, ali rekao da će on ostati pri odluci da štrajkuje.

Nakon obraćanja kolege Martinovića, poslanica Sandra Božić objavila je da prekida štrajk.

Među prisutnima je bio i Dragan Đilas, koji podržava štrajk Boška Obradovića, koji je prišao da razgovara sa njim.

Od nedelje su ispred Skupštine poslanici koji štrajkuju glađu, iz SNS-a Aleksandar Maritnović i Sandra Božić, kao i lider Dveri Boško Obradović.

Pored Martinovića i Sandre Božić, ispred parlemanta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečić, Blagomir Orlić, Vladimir Ðukanović, Aleksandar Marković, ali i socijalista Ðorđe Milićević.

Na stepeništu, preko puta naprednjaka, i dalje je Boško Obradović, danas po podne u društvu stranačke koleginice Marije Janjušević.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je prvi objavio štrajk glađu, danas je objavio da prekida štrajk jer je, kako je rekao, "medijski ugušen".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ispred Skupštine Srbije pristalice i vlasti i opozicije

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2020

Ispred Skupštine Srbije okupio se veliki broj građana kao podrška poslanicima koji štrajkuju glađu. Među okupljenima su i pristalice vlasti i opozicije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.