Ex -Yu

Ispred Skupštine Srbije pristalice i vlasti i opozicije

Ispred Skupštine Srbije pristalice i vlasti i opozicije
Foto: Tanjug | Ispred Skupštine Srbije pristalice i vlasti i opozicije

Ispred Skupštine Srbije okupio se veliki broj građana kao podrška poslanicima koji štrajkuju glađu. Među okupljenima su i pristalice vlasti i opozicije.

Okupljene od ulaza u Skupštinu dijeli zaštitna ograda, a prisutan je veliki broj pripadnika žandarmerije.

Jedni građani koji su se okupili podršku daju parolama protiv članova opozicije, dok drugi uzvikuju parole protiv vlasti. Žandarmerija je razdvojila pripadnike suprotnih grupa kako ne bi došlo do sukoba.

Od nedjelje su ispred skupštine poslanici koji štrajkuju glađu, iz SNS-a Aleksandar Maritnović i Sandra Božić, kao i lider Dveri Boško Obradović.

Pored Martinovića i Sandre Božić, ispred parlemanta su i poslanici SNS-a Veroljub Arsić, Igor Bečić, Blagomir Orlić, Vladimir Ðukanović, Aleksandar Marković, ali i socijalista Ðorđe Milićević.

Na stepeništu, preko puta naprednjaka i dalje je Boško Obradović u društvu stranačke koleginice Marije Janjušević.

Samostalni poslanik Miladin Ševarlić koji je prvi objavio štrajk glađu, u ponedjeljak je objavio da prekida štrajk jer je, kako je rekao, "medijski ugušen".

Obradović se ranije pridružio samostalnom poslaniku Miladinu Ševarliću koji je štrajkovao glađu u nemogućnosti da, kako je rekao, pridobije poslanike u Skupštini da se raspravlja o povredama teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nepoštovanju Rezolucije 1244 Savjeta bezbjednosti UN.

Potom su se poslanici vladajućeg SNS-a Aleksandar Matinović i Sandra Božić započeli štrajk glađu. Martinović je izjavio da nema informaciju da li će se tužilaštvo oglasiti povodom incidenta na ulazu u Skupštinu 8. maja, zbog čega su on i Božićeva započeli štraj glađu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije