Božić prekinula štrajk glađu, Martinović još razmišlja o apelu predsednika, Obradović nastavlja štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2020, 21:33

Božić prekinula štrajk glađu, Martinović još razmišlja o apelu predsednika, Obradović nastavlja štrajk

Narodna poslanica SNS Sandra Božić odlučila je večeras da ispoštuje molbu predsednika stranke Aleksandra Vučića i prekine štrajk glađu koji je započela u nedelju sa svojim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem.

Božić je ispred skupštine rekla novinarima da teška srca donosi tu odluku, jer je borba u koju je ušla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa svojim stranačkim kolegom iskrena i da se tiče budućnosti Srbije.

Rekla je da po broju okupljenih pristalica SNS ispred skupštine, kojih je prema njenim procenama, bilo više od 6.000, Srbija spada u red pristojnih zemalja i ne prihvata nikakve fašističke pojave.

Apelovala je ponovo na tužilaštvo da reaguje u slučaju napada koji je okarakterisala kao pokušaj ubistva poslanika Marijana Rističevića po naredbi Dragana Đilasa.

"Ispoštovaću molbu svog stranačkog šefa i prekinuću štrajk glađu, iskreno solidarisaću se sa kolegom Martinovićem, potrudiću se da učestvujem što više u njegovoj borbi koliko god ona trajala, a napominjem da nam je zaista bitno da institucije u ovoj državi reaguju i rade onako kako bi to trebalo da rade po Ustavu i zakonima", kazala je Božić i dodala da nezavisno sudstvo treba vratiti tamo gde mu je i mesto.

Martinović: Razmisliću o pozivu predsednika da prekinem štrajk

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je večeras da će razmisliti o pozivu predsednika stranke i Srbije Aleksandra Vučića da prekine štrajk glađu, a da je pozvao partijsku koleginicu Sandru Božić da to učini.

"Nisam odlučio šta ću učiniti, jer je odluka teška. Nisam došao ispred skupštine da pravim performans, već da bi tužilaštvo radilo svoj posao", rekao je Martinović.

On je rekao da će preuzeti odgovornost za svoju odluku,

Veruje, kaže, da će i u tužilaštvu da prevlada dobra volja.

Martinović je poručio da neće dopustiti da Srbija postane fašistička država.

Prema njegovim rečima, građani koji su došli da im daju podršku spontano su se okupili da pruže podršku u borbi za vladavinu prava.

Obradović nastavlja štrajk glađu

Lider Dveri Boško Obradović rekao je večeras novinarima da će nastaviti štrajk glađu koji je započeo u nedelju.

Obradović je rekao da želi da ukaže da izbori za 21. jun nisu rešenje jer, kako je naveo, nema ni zdravstvenih, ni fer, ni poštenih uslova za njihovo održavanje.

"Ako hoćemo da normalizujemo političke prilike, imamo jedno veoma elegantno demokratsko rešenje, a to je da sednemo za pregovarački sto, i vlast i opozicija, da odložimo izbore dok ne prođe pandemija korona virusa i da onda imamo slobodne i poštene izbore, uz prelaznu tehničku vladu koja bi to garantovala", rekao je Obradović.

Pristalice je pozvao da se raziđu, dok će on, kaže, ostati na skupštinskom stepeništu do ponoći.

Sa štrajkom će nastaviti ujutro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Božić na molbu Vučića prekinula štrajk glađu

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Maj.2020

BEOGRAD - Narodna poslanica SNS-a Sandra Božić odlučila je večeras da ispoštuje molbu predsjednika stranke Aleksandra Vučića i prekine štrajk glađu koji je započela u nedjelju sa svojim stranačkim kolegom Aleksandrom Martinovićem.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.