Adam Drajver kritikovao Netfliks i Amazon jer ne pristaju na zahteve sindikata

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 19:18

Adam Drajver kritikovao Netfliks i Amazon jer ne pristaju na zahteve sindikata

Američki glumac Adam Drajver kritikovao je danas striming platforme Netfliks i Amazon zbog toga što nisu prihvatili zahteve sindikata glumaca i pisaca koji su već neko vreme u štrajku.

"Zašto manje distributerske kuće kao što su Neon ili STX mogu da ispune zahteve, ali velike kompanije, poput Netfliksa i Amazona to ne mogu", upitao je Drajver na konferenciji za medije prilikom promocije novog filma "Ferari" na festivalu u Veneciji, prenosi Rojters.

Drajver je ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << glumio u filmovima koje je producirao Netfliks, a "Belu buku" iz 2022. i "Bračnu priču" iz 2019. godine je takođe predstavljao u Veneciji.

Reditelj filma "Ferari" Majkl Man rekao je da je uspeo da završi film zahvaljujući požrtvovanosti nekih glumaca, producenata i njega samog.

"Ljudi koji su radili na Ferariju su uspeli tako što su se odrekli velikog dela svoje zarade. Producenti su praktično radili bez naknade", izjavio je Man.

On je dodao da im nijedan veliki studio nije pomogao u finansiranju projekta.

"I zato smo ovde, solidarni sa oba sindikata", rekao je reditelj.

Glumci i pisci u Holivudu prvi put istovremeno štrajkuju nakon više od šest decenija. Oni, između ostalog, traže da se ograniči upotreba veštačke inteligencije u filmskoj industriji i povećanje zarada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.