Taksisti i autoprevoznici će štrajkovati 23. februara

Izvor: S media, 10.Feb.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Taksisti i autoprevoznici će štrajkovati 23. februara

Taksisti i autoprevoznici stupiće ipak 23. februara u generalni štrajk u svim većim gradovima u Srbiji, iako je Ministarstvo trgovine i usluga uputilo Vladi predlog da se uvodjenje fiskalnih kasa za advokate, taksiste i zaposlene u prosveti, odloži za najmanje šest meseci.

"Taksisti i autoprevoznici će stupiti u štrajk jer nijedan od šest >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zahteva čije je ispunjenje garantovala Vlada i na osnovu kojih je potpisan sporazum sa njenim predstavnicima, u decembru prošle godine, nije ispunjen", rekao je danas predsednik gradskog sindikata taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" Svetislav Beljinac.

Beljinac je ocenio kao neprihvatljiv predlog ministra trgovine i usluga Slobodana Milosavljevića o odlaganju uvodjenja fiskalnih kasa na šest meseci, i podsetio da su taksisti zahtevali da se fiskalizacija odloži do 2013. godine, od čega , kako je istakao, oni neće odstupiti.

On je podsetio da oni od Vlade Srbije zahtevaju primenu postignutog dogovora sa preds

tavnicima Vlade, kao i donošenje uredbe o ukidanju ili odlaganju obaveze uvodjenja fiskalnih kasa.

Beljinac je kazao da sa njihove strane postoji dobra volja da problemi budu rešeni tako da nijedna strana ne bude na gubitku i izrazio nadu da će zajedno sa nadležnima pronaći rešenje da zadovolji potrebe taksista.

Sindikat je unapred uputio izvinjenje gradjanima, naglasivši da nemaju drugi način da izraze neslaganje i protest zbog neispunjenja zahteva.Taksisti i autoprevoznici u Srbiji održali su generalni štrajk 17. decembra prošle godine, kada je postignut dogovor i u ime Vlade potpisan sporazum sa ministarima infrastrukture i trgovine i usluga Milutinom Mrkonjićem i Slobodanom Milosavljevićem.

Taksisti su tada, pored odlaganja fiskalizacije do januara 2013. godine, tražili i utvrdjivanje minimalne cene usluge taksi prevoza, kao i ukidanje takse na luksuz i plin prilikom registracije vozila.

Izmene pravilnika o vodjenju putnih naloga, kao i pojevtinjenje svih vrsta ekoloških goriva za taksi vozače i autoprevoznike, uklanjanje "divljih" taksista i uvodjenje članova sindikata "Nezavisnost" u radnu grupu za izradu pravilnika vezanih za Zakon o bezbednosti saobraćaja, takodje su bili zahtevi zbog kojih su taksisti i autoprevoznici štrajkovali.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće rešenje fiskalizacije?

Izvor: B92, 10.Feb.2010

Beograd -- Član Advokatske komore Vojvodine Vladimir Horovic smatra da je moguće da advokati i Vlada Srbije pronađu rešenje za pitanje fiskalizacije...Vlada Srbije bi, prema najavama ministra trgovine Slobodana Milosavljevića, na sednici u četvrtak trebalo da na šest meseci odloži odluku o uvođenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.