Sutra protest sindikata zaposlenih u javnom sektoru

Izvor: Studio B, 24.Mar.2011, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra protest sindikata zaposlenih u javnom sektoru

Više sindikata javnih službi, među kojima su i tri prosvetna sindikata u štrajku, protestovaće sutra u Beogradu zahtevajući poboljšanje materijalnog položaja i uslova za rad

Predstavnici prosvetnih sindikata uputili su poziv članstvu da zbog mitinga sutra potpuno obustave nastavu u školama.

U sutrašnjem protestu, zakazanom za 12 sati na Trgu Nikole Pašića, učestvovaće ukupno devet sindikalnih organizacija iz prosvetnog, zdravstvenog, pravosudnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i policijskog sektora.

Nakon okupljanja na Trgu Nikole Pašića protestna kolona krenuće centralnim beogradskim ulicama ka zgradi Predsedništva, na Andićevom vencu, gde će predsedniku Borisu Tadiću biti prosleđeno otvoreno posmo.

Povorka će zatim nastaviti ka zgradi Vlade i zgradi ministarstava u Nemanjinoj ulici. Predsednik Granskog sindikata prosvetnih radnika "Nezavisnost" Tomislav Živanović naveo je da će predstavnicima Ministarstva prosvete i nauke sutra biti ponuđen sporazum i predlog na koji način Vlada može da u narednom periodu ispuni sindikalne zahteve.

Pored tri prosvetna sindikata u sutrašnjem protestu učestvovaće i predstavnici Udruženih sindikata Srbije "Sloga", njegova dva ogranaka za pravosuđe i zaposlene u državnim organima. Podršku prosvetarima pružaju i Granski sindikat uprave, pravosuđa i policije "Nezavisnost", Policijski sindikat Srbije, Novi sindikat zdravstva i Granski sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti "Nezavisnost".
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.