Studenti prekinuli štrajk

Izvor: B92, 01.Dec.2010, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti prekinuli štrajk

Beograd -- Studenti koji traže da svi akademci sa 48 i više bodova budu na budžetskom finansiranju, prekinuli su štrajk glađu nakon dogovora s Ministarstvom prosvete.

Studenti Beogradskog univerziteta i predstavnici Ministarstva prrosvete dogovorili su se o načinu na koji će država i Grad Beograd pomoći u plaćanju školarine.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će fakulteti osloboditi plaćanja školarine samofinansirajuće sa 60 bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a onima koji imaju 54, odnosno 48 bodova biće plaćeno 70, odnosno 55% školarine.

"Zamolio sam studente da se vrate kući i da se naspavaju, a da potom krenu da uče", rekao je ministar.

Na konferenciji u Vladi Srbije bili su i dekani Geografskog fakulteta i Više elektrotehničke škole.

Prema rečima Obradovića, njih dvojica i dekan Fakulteta političkih nauka složili su se o načinu plaćanja školarine za studente.

Studenti su počeli štrajk glađu pre dva dana i dve noći proveli su u improvizovanom šatoru od nalona ispred zgrade Vlade Srbije.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.