Štrajk upozorenja u školama 2. oktobra

Izvor: Radio 021, 29.Sep.2014, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk upozorenja u školama 2. oktobra

Četiri sindikata prosvete organizovaće 2. oktobra, štrajk upozorenja u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji, najavljeno je nakon sastanka tih sindikata.

Nezadovoljni odnosom vlade i resornih ministarstava prema zaposlenima u prosveti, sindikati su na zajedničkom sastanku odlučili da počnu pripremu jednodnevne obustave rada u svim školama i da istog dana protestuju ispred Skupštine Srbije.

"Datum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << održavanja štrajka i protesta zavisiće od datuma ulaska rebalansa, odnosno Zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu za 2014. godinu u skupštinsku proceduru", navodi se u zaključku predstavnika Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije prosvetnih radnika Srbije i Granskog sindikata "Nezavisnost".

Odluka kojom će se potvrditi datum štrajka i protesta, i odluka o narednim potezima svih sindikata, biće doneta na sednici Štrajkačkog odbora četiri sindikata obrazovanja u sredu 1. oktobra.

"Opšti je zaključak da nijedan od zahteva sindikata u prosveti nije ispunjen. Premijer je već izašao sa predlogom o smanjenju plata za 10 procenata, ne izuzimajući iz smanjenja prosvetu, a što je suprotno prvom zahtevu svih sindikata", navodi se u zaključku sa sastanka.

Kako se navodi, drugi zahtev je izvrgnut ruglu, pošto je predstavnicima sindikata na sastanku sa ministarkom za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički predočeno da će Zakon o platama u javnom sektoru, koji će sadržati platne razrede, i biti donet do kraja godine, ali ne na način kao što su tražili sindikati prosvete.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.