Štrajk prosvetara u ponedeljak kršenje zakona

Izvor: Beta, 21.Dec.2014, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prosvetara u ponedeljak kršenje zakona

BEOGRAD, 21. decembra 2014. (Beta) - Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvalo je u nedelju prosvetne radnike da nezadovoljstvo iskažu poštujući zakon, jer, kako su naveli, potpuna obustava rada najavljena za ponedeljak, 22. decembar predstavlja kršenje prosvetnih zakona, kao i Zakona o štrajku.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva dostavljenom agenciji Beta, škole su u obavezi da obezbede minimum procesa rada, odnosno časove u trajanju od 30 minuta, te su >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << direktori škola u obavezi da zaštite učenike, kao i da pokrenu disciplinski postupak protiv onih koji krše zakon.

Iz Ministarstva prosvete su kazali da su sindikati odbili ponudu Vlade Srbije da okončaju štrajk, a da se nastavnicima isplati jednokratna novčana pomoć iz sredstava koja su obezbedjena budžetskim uštedama u poslednjem kvartalu 2014. godine.

Prosvetni radnici u ponedeljak će potpuno obustaviti rad i neće držati časove u školama, već će organizovati proteste u Beogradu i svim većim gradovima u zemlji. Predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete najavili su da će protest u Beogradu početi u 12.05 okupljanjem na Trgu Nikole Pašića i da će zatim uslediti šetnja do Vlade Srbije i Ministarstva prosvete.

Prosvetni radnici počeli su štrajk 17. novembra i zahtevaju da budu izuzeti iz smanjenja plata u javnom sektoru i da budu uvedeni platni razredi.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.