Štrajk prosvetara, časovi 30 minuta

Izvor: B92, Beta, 23.Jan.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrajk prosvetara, časovi 30 minuta

Beograd -- Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost" u ponedeljak počinju štrajk skraćenjem časova na 30 minuta.

Prema najavi čelnika tog sindikata, štrajkovaće se u oko 350 škola u Srbiji.

Predsednik granskog sindikata prosvete "Nezavisnost" Tomislav Živanović rekao je da se naredne nedelje nastavljaju pregovori sindikata s Vladom i da će se "Nezavisnost", ako dogovor ne bude postignut, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pridružiti potpunoj obustavi rada koju još dva prosvetna sindikata najavljuju od 28. januara.

Predstavnici Vlade Srbije i četiri reprezentativna sindikata obrazovanja nisu na razgovorima u petak postigli dogovor i nastaviće pregovore sutra ili prekosutra.

U nastavku pregovora sa predstavnicima ministarstava prosvete i finasija prosvetari treba da do ponedeljka u 10 dostave proračun o tome koliko bi ispunjenje njihovih zahteva opteretilo republički budžet.

Predstavnici sindikata očekuju da će nastava biti obustavljena u oko 1.500 škola u Srbiji, ukoliko štrajk počne 28. janaura.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.