Sindikati prosvete prete štrajkom zbog jubilarnih nagrada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati prosvete prete štrajkom zbog jubilarnih nagrada

BEOGRAD -

Sindikat radnika u prosveti Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", u današnjem otvorenom pismu premijeru Mirku Cvetkoviću i ministru Žarku Obradoviću, upozorili su da će biti prinuđeni da ponovo štrajkuju, ukoliko jubilarne nagrade hitno ne budu isplaćene.

U pismu, koje su potpisali predsednici dva sindikata Slobodan Brajković i Tomislav Živanović, podseća se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sporazum od 1. aprila predviđa isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu do kraja septembra, a za 2011. do kraja godine.

Vlada ignoriše sindikate i ne obaveštava ih o realizaciji dogovorenog, navedeno je u pismu dostavljenom medijima, u kome se ističe da su u veoma malom broju opština isplaćene jubilarne nagrade za ovu godinu.

"Istovremeno, pozivamo i druge budžetske korisnike da pristupe ovoj akciji, u cilju disciplinovanja vlade, da poštuje ono što je dogovoreno", navodi se u pismu.

Treći sindikat prosvete, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, ranije je takođe najavila da će krajem ove nedelje doneti odluku o potpunoj obustavi rada, zbog neisplaćivanja jubilarnih nagrada.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROSVETARI PRETE ŠTRAJKOM ZBOG JUBILARNIH NAGRADA

Izvor: Kurir, 17.Nov.2011

BEOGRAD - Sindikat radnika u prosveti Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", u današnjem otvorenom pismu premijeru Mirku Cvetkoviću i ministru Žarku Obradoviću upozorili su da će biti prinuđeni da ponovo štrajkuju ukoliko jubilarne nagrade hitno ne budu isplaćene...U...

Nastavak na Kurir...

Prosvetari prete štrajkom

Izvor: S media, 17.Nov.2011

Sindikat radnika u prosveti Srbije i Gradski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost u današnjem otvorenom pismu premijeru Mirku Cvetkoviću i ministru Žarku Obradoviću podseća da Sporazum od 1. aprila predviđa isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu do kraja septembra, a za 2011....

Nastavak na S media...

Prosvetari prete štrajkom zbog jubilarnih nagrada

Izvor: Radio 021, 18.Nov.2011, 10:58

Sindikat radnika u prosveti Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost", u otvorenom pismu premijeru Mirku Cvetkoviću i ministru Žarku Obradoviću, upozorili su da će biti prinuđeni da ponovo štrajkuju, ukoliko jubilarne nagrade hitno ne budu isplaćene.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.