Sindikati: Štrajk u školama se nastavlja

Izvor: Prva.rs, 03.Dec.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: Štrajk u školama se nastavlja

Brajković je naglasio da će predstavnici četiri reprezentativna sindikata, koji su u štrajku, danas imati sastanak sa ostalim članovima radne grupe za izradu posebnog kolektivnog ugovora.

"Štrajk i dalje nastavljamo i nećemo ga obustavljati sve dok ne potpišemo kolektivni ugovor i onda ćemo ga verovatno zamrznuti dok zakon o osnovama sistema vaspitanja i obrazovanja ne uđe u skupštinsku proceduru", naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << je Brajković.

On je precizirao da su u radnoj grupi osim predstavnika sindikata i predstavnici četiri ministarstva i to prosvete, rada, finansija, kao i ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
"Sve odredbe kolektivnog ugovora već su usklađeni sa tri ministarstva, ostalo je da se usklade sa Ministarstvom finansija. To se odnosi na jubilarne nagrade, prekovremeni rad, otpremnine", rekao je Brajković.

On je dodao da su ta prava prosvetni radnici imali u prethodnom posebnom kolektivnom ugovoru i da neće dozvoliti da im se ta prava oduzmu.

Časovi na trideset minuta, prema rečima Brajković, skraćeni su i danas u 1.082 škole, školska godina ovim štrajkom, kako tvrdi, nije ugrožena jer će sve metodske jedinice biti obrađene, jedino što će nedostajati je možda utvrđivanje i obnavljanje gradiva.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.