Sindikat prosvetara: Priprema za novi štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2015, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat prosvetara: Priprema za novi štrajk

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) saopštila je danas da taj sindikat nikada nije pristajao na poniženja, zbog čega se treba pripremiti za novi štrajk i okupljanja.

U saopštenju tog sindikata se navodi da su prosvetni radnici tražili jednokratnu pomoć u visini prosečne plate.

Tražili smo prosečnu platu, što bi značilo, za profesore 40.000, za tetkice i administraciju 20.000 dinara. Dobili smo ono što nam je već nuđeno decembra prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, milijardu u domaćoj valuti, da podelimo, dodaje se u sindikatu.

Zarad istine, treba reći da to tada nije prihvaćeno zbog ultimatuma da se prekine štrajk, a ovih dana nije ni bilo pregovora o iznosu. Jasno je da Unija ovako nešto nikada nije, niti bi potpisala, navodi se u saopštenju.

Postoje dva izlaza, pomiriti se sa hudom sudbinom, čekati da se Vlada Srbije ponovo smiluje, kao i prethodna, kao i ona pre nje ili sabrati redove i odlučiti šta dalje. Pošto mi iz Unije nikada nismo pristajali na ponižavanje, valja se spremiti za novu borbu, štrajkove, okupljanja, ističe USPRS.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.