SRPS: Odbijanje od plate šteti pregovorima

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPS: Odbijanje od plate šteti pregovorima

Pregovori Sindikata radnika u prosveti Srbije (SRPS) i Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), koji su još uvek u štrajku, i predstavnika Ministarstva prosvete, nastavljeni su danas, a predstavnici sindikata poručili su nadležnima da mera odbijanja od plate može da našteti daljim pregovorima.

Kako je saopštio SPRS, na sastanku je dogovoreno da je potrebno potpisati Poseban kolektivni ugovor, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su predstavnici sindikata naveli da očekuju da resorno ministarstvo "pokaže dobru volju".

"Ministarstvo u pregovorima mora da pokaže dobru volju, ali njegova mera odbijanja od plate nikako ne znači izraz dobre volje, u momentu kada je školska godina u pitanju i kada su pregovori u najvažnijoj fazi", stoji u saopštenju SPRS-a.

Kako se dodaje, razgovori ministarstva i dva sindikata biće nastavljeni sutra, a sastanku bi trebalo da prisustvuje ministar prosvete Srđan Verbić, koji, kako navode iz SPRS, nije prisustvovao današnjem sastanku.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.