ŠKOLE PONOVO RADE?!

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011, 08:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠKOLE PONOVO RADE?!

BEOGRAD - Štrajk je gotov, prosvetarima veće plate! Pregovori u Vladi Srbije između Ministarstva prosvete i predstavnika četiri sindikata završeni su tako što je potpisan protokol koji garantuje minimum ispunjenja zahteva prosvetara

BEOGRAD - Štrajk je gotov, prosvetarima veće plate!

Pregovori u Vladi Srbije između Ministarstva prosvete i predstavnika četiri sindikata završeni su tako što je potpisan protokol koji garantuje minimum ispunjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zahteva prosvetara.

Ponuđeni protokol Vlade potpisala su dva sindikata: Sindikat radnika u prosveti i Sindikat obrazovanja Srbije, dok je Tomislav Živanović, predsednik GSPRS „Nezavisnost“, napustio pregovore i nije potpisao ovaj dokument. Pregovorima nije prisustvovao ni Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata. Erdelji je izjavio da će škole članice te unije nastaviti štrajk u ponedeljak 7. februara i da je pokrenuta inicijativa za smenjivanje ministra Žarka Obradovića.

Branislav Pavlović, predsednik Sindikata obrazovanja Srbije, kaže da je sindikat veoma malo odstupio od zahteva koji su juče poslati Ministarstvu.

- Otežavajuća okolnost bio je isključiv zahtev Vlade da se povećanje plata odnosi na ceo javni sektor. Ipak, sva ova povećanja dobiće i penzioneri - zaključio je Pavlović.

(O. N.)
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.