Prosveta u štrajku 28. novembra

Izvor: Vesti-online.com, 19.Nov.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosveta u štrajku 28. novembra

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučila je danas da 28. novembra organizuje jednodnevni štrajk upozorenja, ako vlada do tada ne učini ništa u vezi sa isplatom zaostalih jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu.

"Na današnjoj sednici Glavnog odbora rešili smo da vladi damo još nedelju dana da poradi na isplati jubilarnih nagrada, a ako se ništa do tada ne dogodi, u ponedeljak, 28. novembra, organizovaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednodnevnu obustavu nastave", kazao je predsednik te sindikalne organizacije Dragan Matijević.

On je napomenuo da će posle 28. novembra biti razmatrani dalji modaliteti štrajka.

Isplata jubilarnih nagrada za ovu godinu je u toku, ali sindikati insistiraju na tome da vlada ispuni svoje obaveze i za prethodne dve godine.

Isplatu jubilarnih nagrada za 2009. i 2010. godinu očekuje oko 16.000 zaposlenih. Za 10 godina rada isplaćuje se polovina plate, za 20 godina cela plata, a za 30 godina provedenih u prosveti plata i po. Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije ima oko 42.000 članova u oko 700 škola u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.