Nastavlja se štrajk u prosveti

Izvor: Politika, 18.Feb.2011, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se štrajk u prosveti

BEOGRAD – Predstavnici prosvetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara i predstavnici vlade danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu veće za 20 odsto.

Predsednik sindikata prosvetnih radnika „Nezavisnost” Tomislav Živanović rekao je agenciji Beta da će štrajk biti nastavljen kao i da će razgovori sa nadležnima biti nastavljeni naredne sedmice.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << prosvetnih sindikata razgovarali su danas sa ministrima prosvete i finansija Žarkom Obradovićem i Dianom Dragutinović.

Školske uprave Ministarstvu prosvete danas treba da dostave planove nadoknade gradiva i časova izgubljenih zbog štrajka prosvetnih radnika.

Tek kada stignu planovi moći će da se napravi presek, odnosno da se za svaku školu posebno utvrdi kako će da nadoknadi izgubljenu nastavu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu prosvete.

Sindikat obrazovanja Srbije jedini je prihvatio ranije ponuđeni protokol Vlade i doneo odluku o prekidu štrajka. Preostala tri reprezentativna sindikata štrajkuju skraćenjem časova na 30 minuta.

Beta

objavljeno: 18.02.2011.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bez dogovora o prekidu štrajka prosvjetara

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2011

BEOGRAD, Predstavnici prosvjetnih sindikata, koji štrajkuju od 28. januara, i predstavnici Vlade Srbije danas nisu postigli dogovor da zaposlenima u osnovnim školama plate do kraja godine budu 20 odsto veće. Predsjednik Granskog sindikata prosvjetnih radnika Nezavisnost Tomislav Živanović rekao...

Nastavak na Capital.ba...

Erdelji: I danas bez dogovora, štrajk prosvete se nastavlja

Izvor: SrbijaNet.rs, 18.Feb.2011

Na sastanku predstavnika vlade i sindikata prosvete o predlogu novog protokola o zaradama, ni danas nije postignut dogovor, pa se u školama nastavlja satrajk, izjavio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Leonardo Erdelji. Erdelji je novinarima, nakon završetka sastanka, rekao...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Policajcima plate kao zaposlenima u vojsci

Izvor: Glas javnosti, 19.Feb.2011, 07:06

BEOGRAD - Predstavnici Policijskog sindikata Srbije (PSS) i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić postigli su na preksinoć održanom sastanku dogovor da se usvoji predlog posebnog kolektivnog ugovora po kojem bi osnovica plate za policajce bila izjednačena sa osnovicom plate za pripadnike Vojske...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.