Izvor: Blic, 19.Mar.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednočasovni štrajk upozorenja u školama

U 484 škole članice Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije juče je prekinuta nastava od 12 do 13 časova tokom akcije „Nasilje nad profesorima - ko je sledeći Čobanski" kao znak podrške profesoru Četvrte beogradske gimnazije koji je dobio otkaz jer je ukazao da pojedini učenici koriste drogu.



- U Četvrtoj beogradskoj gimnaziji ne postoji sloboda govora, a međuljudski odnosi su narušeni. U školi se mogu čuti priče da ne želimo da pomognemo kolegi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čobanskom, već da hoćemo da smenimo direktorku, zatvorimo školu i dovedemo do otkaza. Nasilje nad profesorima biće moguće dokle god direktori budu imali ovako široka ovlašćenja - rekla je Bosiljka Erić, predsednica Sindikata u Četvrtoj beogradskoj gimnaziji.

Osim Unije prosvetnih radnika, jednočasovnom štrajku upozorenja priključili su se Forum beogradskih gimnazija koji okuplja 21 školu i Forum srednjih stručnih škola Beograda koji okuplja 50 škola.

- Zahtevamo da se Veljko Čobanski vrati na posao uz punu moralnu i materijalnu satisfakciju i da se u roku od sedam dana pokrene postupak za razrešenje direktorke Četvrte beogradske gimnazije, kao i da se u školu uvedu privremene mere - istakao je Leonardo Erdelji, predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika.

U Uniji upozoravaju da su spremni i na potpunu obustavu rada ukoliko se ovi zahtevi ne ispune. Ako dođe do ovakvog razvoja događaja, na listu zahteva dodaće i smenu Vladimira Todića, gradskog sekretara za obrazovanje.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.