Bez nastave u ponedeljak, ako plate budu umanjene

Izvor: Radio 021, 19.Mar.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez nastave u ponedeljak, ako plate budu umanjene

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dragan Matijević izjavio je da je taj sindikat odlučio da radikalizuje protest u ponedeljak, 23. marta, ako zarade nastavnika za februar budu umanjene zbog učešća u štrajku.

"To znači da će nastavnici u ponedeljak, 23. marta, održati jednodnevni štrajk, ako plate za februar čija je isplata u petak budu umanjene zbog učešća u štrajku", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je Matijević.

On je kazao da će taj sindikat danas uputiti dopis Ministarstvu prosvete u kome se navodi da nema zakonskog osnova za umanjenje plata radnicima koji su u štrajku. Matijević je najavio da će, ukoliko do umanjenja plata ipak dođe, biti podnete tužbe protiv direktora škola koji su postupili po tom zahtevu Ministarstva prosvete.

Ministar prosvete Srbije Srđan Verbić ranije je više puta rekao da je umanjenje zarada nastavnicima zbog štrajka po zakonu.

Prosvetni radnici su u štrajku i drže skraćene časove od 17. novembra. U štrajku su i dalje članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije, dok su druga dva reprezentativna sindikata - Sindikat obrazovanja Srbije i Granski sindikat prosvetnih radnika "Nezavisnost", potpisali ranije s Ministarstvom prosvete kolektivni ugovor i okončali štrajk u kojem su prethodno učestvovali.
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.