Izvor: Luftika.rs, 06.Avg.2020, 15:47

Da li je Željko Mitrović ubio mladunce beloglavih supova na Uvcu? (VIDEO)

Željko Mitrović, vlasnik TV Pink, pohvalio se na društvenoj mreži Tviter letom iznad predela koje podseća na prirodni rezervat Uvac i to baš u vreme koje odgovara kritičnom periodu u kom su mladunci beleglavog supa uplašeni zvukom elise iskočili iz svojih gnezda i podavili se u uvačkom jezeru.
On je podelio video u kom se vidi kako upravlja helikopterom i iz ptičije perspektive uživa u prirodnim lepotama >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rezervata Uvac.
Nije lako naći Olivera Mandića vikendom! pic.twitter.com/7YzIlBVkCw
Željko Mitrović (@zeljkomitrovic) August 1, 2020

 
Narodna stranka Užice je prva koja je zvanično reagovala na Mitrovićev tvit.
– Nema zaštićenih vrsta u Srbiji osim grabljivaca koji su uzurpirali vlast i oteli institucije od građana. Jedan od njih, Željko Mitrović, pohvalio se na Tviteru letom iznad rezervata Uvac, staništu beloglavog supa, inače zaštićene vrste – saopšteno je iz ove stranke uz objašnjenje da je u isto vreme Fond za zaštitu ptica saopštio da je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova.
Podsetimo, prva vest o nemilom događaju na Uvcu stigla je od Fonda za zaštitu ptica grabljivica i to u ponedeljak. U tom saopštenju je navedeno da je “ovih dana leteo helikopter”, što se poklapa sa videom u Mitrovićevog tvitu, objavljenom samo dva dana pre toga, u subotu.


Katastrofa u Specijalnom rezervatu prirode Uvac. Ovih dana je helikopter leteo oko gnezda u koloniji beloglavih supova u…
Gepostet von Fond za zaštitu ptica grabljivica am Montag, 3. August 2020

Evidentirano je 6 mladunaca koji su ispali iz gnezda, iako se sumnja da ih je bilo više, samo što nisu pronađeni. Tri su spašena.
Dok Željko Mitrović vređa novinarku, ministar Zoran Đorđević revnosno lajkuje (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.