Gramatika bunjevačkog jezika – posle 100 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gramatika bunjevačkog jezika – posle 100 godina

Oko 250 učenika od prvog do četvrtog razreda, od ukupno 360 učenika 18 osnovnih škola u Subotici i Somboru u kojima se već osam godina održava nastava na bunjevačkom jeziku, dobilo je na poklon čitanku i gramatiku na maternjem jeziku.

To je lični poklon predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je mališanima u OŠ "Sonja Marinković" u Subotici uručila njegova savetnica Jasmina Mitrović Marić, istakavši da je briga o deci i stvaranje uslova da uče na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << maternjem jeziku jedan od prioriteta i Srbije i njenog predsednika.

Suzana Kujundžić Ostojić, predsednica Privremenog organa upravljanja Bunjevačkog nacionalnog saveta i jedna od autorki gramatike, izjavila je da je za Bunjevce od istorijskog značaja što prvi put za proteklih stotinu godina imaju udžbenike na svom jeziku i zahvalila se predsedniku Tomislavu Nikoliću što je pomogao da se ostvari taj veliki korak u životu nacionalne zajednice koja Srbiju oduvek doživljava kao svoju jedinu državu.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mitrović Marić predala donaciju predsednika Srbije

Izvor: Akter, 03.Sep.2014

Savetnica predsednika Srbije Tomislava Nikolića Jasmina Mitrović Marić uručila je više od 400 udžbenika deci koja izučavaju Bunjevački govor..Udžebenici predstavljaju ličnu donaciju predsednika mališanima ove nacionalne zajednice...Time su Bunjevci, kako je istaknuto, po prvi put u poslednjih...

Nastavak na Akter...

Prva gramatika bunjevačkog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2014

Oko 250 učenika od prvog do četvrtog razreda, od ukupno 360 učenika 18 osnovnih škola u Subotici i Somboru u kojima se već osam godina održava nastava na bunjevačkom jeziku, dobilo je na poklon čitanku i gramatiku na maternjem jeziku...To je lični poklon predsednika Srbije Tomislava Nikolića...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.