Dačić sa direktorom ODIHR i ambasadorkom Francuske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2014, 06:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić sa direktorom ODIHR i ambasadorkom Francuske

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastaće se danas sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mihaelom Georgom Linkom i sa ambasadorkom Francuske u Beogradu Kristin Moro, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Srbija preuzima predsedavanje OEBS-om 1. januara 2015. godine.

Nemac Mihael Georg Link je preuzeo dužnost direktora ODIHR 1. jula ove godine, a tom prilikom je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najavio da namerava da pokrene dijalog sa vladama i civilnim društvima u svih 57 zemalja članica OEBS i partnerima, kao i sa Parlamentarnom skupštinom OEBS, sa jasnim ciljem da doprinese miru, bezbednosti i dobrobiti bezbednosnoj zajednici.

Nemački diplomata je na mestu direktora ODIHR zamenio slovenačkog ambasadora Janeza Lenarčića, koji je obavljao dužnost šefa te kancelarije šest godina.

Link je prethodno bio državni sekretar za evropska pitanja u nemačkoj vladi, zadužen za OEBS, EU, Savet Evrope i NATO. Bio je i poslanik u nemačkom Bundestagu i ujedno član Parlamentarne skupštine OEBS od 2006. do 2013. godine.

Novoimenovana ambasadorka Francuske u Beogradu Kristin Moro predala je početkom oktobra akreditivna pisma predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i tom prilikom najavila predstojeću posetu francuskog premijera Srbiji, ocenivši da će to biti prilika da još više učvrstimo bilateralne veze i saradnju.

Među brojnim prioritetima iskazanim u strateškom partnerstvu naše dve zemlje, a koji će biti vodilja u njenom radu, ona je navela evropski projekat Srbije, ekonomsko partnerstvo i razvoj učenja francuskog jezika u našoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dačić sa direktorom ODIHR i ambasadorkom Francuske

Izvor: Blic, 22.Okt.2014

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastaće se danas sa direktorom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Mihaelom Georgom Linkom i sa ambasadorkom Francuske u Beogradu Kristin Moro, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.