Izvor: Blic, 27.Okt.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Rusija neće nikog napadati, to je smešno

Rusija nema nameru nikoga da napada, to je smešno i nezamislivo, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na forumu "Valdaj"“ u Sočiju.

- Rusija ne namerava nikoga da napada. To je smešno. Čitao sam i vaše analitičke materijale, ne samo onih koji su prisutni u sali, već i analitičara iz SAD, iz Evrope, međutim, to je nezamislivo glupo i nerealno - rekao je Putin, a preneo ruski sajt "Sputnjik".

- Samo u Evropi ima 300 miliona stanovnika, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žive u državama-članicama NATO-a, u SAD ukupan broj stanovnika zemlje iznosi verovatno 600 miliona ljudi, dok ih u Rusiji ima 146 miliona. Smešno je i govoriti o tome (napadu Rusije na nekoga)“ - izjavio je Putin.

Pročitajte još:

On je dodao da ciljevi Rusije nisu globalna dominacija niti ekspanzija i da njegova zemlja zagovara jednaku i nedeljivu bezbednost za sve.

- Ima mnogo država u svetu koje mogu da se oslone na svoju milenijumsku istoriju, kao što je to slučaj sa Rusijom i mi smo naučili da cenimo svoj identitet, slobodu i nezavisnost. Istovremeno, naš cilj nije globalna dominacija, ekspanzija ili bilo kakva konfrontacija sa nekim. Pravo liderstvo se ne ogleda u izmišljanju pretnji i pokušaju dominacije nad drugima, već u shvatanju pravih problema i unapredjenju ujedinjenih napora zemalja da reše te probleme - istakao je Putin.

On je naveo da Rusija upravo tako shvata svoju ulogu u globalnim dešavanjima.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Putin: Bombardovanje Srbije - samovolja SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016

Sjedinjene Američke Države su više puta upotrebljavale vojnu silu u svetu zaobilazeći Povelju UN - od Jugoslavije do Sirije, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin na plenarnoj sednici međunarodnog diskusionog kluba "Valdaj"...Predsednik Rusije podsetio je da su UN stvorene nakon Drugog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.