Izvor: RuskaRec.ru, 26.Maj.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin izrazio saučešće povodom napada na autobus sa hrišćanima u Egiptu

Predsednik Vladimir Putin uputio je telegram saučešća svom egipatskom kolegi Abdelfatahu el Sisiju povodom tragičnih posledica terorističkog napada u provinciji El Minja, saopštio je Kremlj.
Putin je istakao da je „ubistvo hodočasnika, među kojima su bili žene i deca, još jedan dokaz varvarske, neljudske suštine terorizma, a da izvršioci i naručioci ovog zločine ne smeju pobeći od pravde”, navodi se na >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << sajtu Kremlja.
Šef ruske države je izrazio uverenost u to da „snage terorizma neće uspeti da zaplaše egipatski narod i da poseju razdor među vernicima različitih religija”.
Autobus sa Koptima-hrišćanima koji su išli da posete manastir napadnut je u provinciji El Minja na jugu Egipta. U napadu su poginule 23 osobe. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.