Putin, Oland i Merkelova o  miru u Ukrajini

Izvor: Studio B, 31.Jan.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin, Oland i Merkelova o miru u Ukrajini

Predsednici Rusije i Francuske, Vladimir Putin i Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel izrazili su nadu da će se prekid vatre u istočnoj Ukrajini brzo postići, saopštio je Kremlj.

Lideri su u telefonskom razgovoru izrazili nadu da će prekid vatre i povlačenje teškog naoružanja biti centralna tema pregovora koji su danas počeli u Minsku, navodi se u saopštenju Kremlja.

 U >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Minsku su danas počeli pregovori proruskih separatista i Kijeva koji su bili prvobitno zakazani u petak.   

Proruski separatisti zapretili su juče jačanjem ofanzive na istoku Ukrajine gde je za 24 sata više od 20 ljudi poginulo u borbama koje su sve žešće, ako se ne postigne dogovor u Minsku.  

 U Minsku se nalaze bivši ukrajinski predsednik Leonid Kučma, predstavnici proruskih separatista iz Donjecka i Luganska, Denis Pušilin i Vladislav Dejnego, ruski ambasador u Minsku Mihail Zurabov i predstavnica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Hejdi Taglijavini.  

 Poslednja runda pregovora proruskih pobunjenika i Kijeva bila je 5. septembra 2014. u Minsku, kada je postignut dogovor o prekidu vatre, ali su ga obe strane prekršile.   

Od izbijanja sukoba na istoku Ukrajine, u aprilu prošle godine, poginulo je više od 5.100 ljudi.

 

 
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.