Njemcov strahovao da će ga Putin ubiti?

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2015, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemcov strahovao da će ga Putin ubiti?

Boris Njemcov, ruski opozicioni lider koji je sinoć ubijen u Moskvi, nedeljama je pre svoje smrti javno govorio o strahu da će ga ubiti Vladimir Putin, predsednik Rusije.

Britanski “Independent” preneo je izjavu Njemcova koju je ovaj dao 10. februara za ruski sajt "Sobesednik" 10. februara.

"Bojim se da će me Putin ubiti. Verujem da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je on pokrenuo rat u Ukrajini. Baš ga ne volim", rekao je tada Njemcov. Njegovi prijatelji kazali su da je vođa opozicije primio anonimne pretnje smrću putem Interneta.

"Boris je s vremena na vreme primao pretnje putem društvenih mreža... Boris je bio zabrinut. Govorio je da je ugrožen, ali nikad nije hteo dodatnu zaštitu. 'Ako žele da ubiju, ubiće'", objašnjava Njemcovljev stav Ilja Jašin, opozicioni lider.

Istaknuti lider ruske opizicije, političar i biznismen Boris Njemcov (55), koji je ubijen prošle noći u centru Moskve, obavljao je više državnih funkcija tokom 90-ih godina, a zatim je postao oštri kritičar Vladimira Putina.

Moskovski dnevnik "Komerasant" piše da je reč o jednom od najpozatijih ruskih političara u poslednjih 25 godina i da se prema njegovoj biografiji može ispratiti i istorija postsovjetske Rusije, a Bi Bi Si navodi da je bio glasni kritičar Putina, između ostalog i zbog Putinove politike prema Ukrajini, ekonomske situacije u zemlji, i navodne korupcije u vreme priprema za Olimpijadu u Sočiju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.