Erdogan: Da smo znali da je avion ruski...

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Da smo znali da je avion ruski...

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi Turska reagovala drugačije da je znala da je ratni avion, koji je oboren na sirijskoj granici, bio ruski

"Da smo znali da je to bi ruski avion, možda bismo ga drugačije upozorili", rekao je Erdogan za televiziju "Frans 24".

Erdogan je kazao da ruski predsednik Vladimir Putin nije odgovorio na njegov poziv nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << incidenta koji je ozbiljno narušio odnose dve države, preneo je AFP.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion Su-24 na granici sa Sirijom zato što je, prema tvrdnjama turske vojske, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok je rusko ministarstvo odbrane istaklo da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Jednog od dvojice pilota ubili su ekstremisti pošto se katapultirao iz aviona, dok su drugog spasile ruske i sirijske specijalne snage.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je žaljenje jer ruski šef države Vladimir Putin nije odgovorio na njegove telefonske pozive, pošto je turska vojska oborila ruski avion Su-24.

"Posle tog događaja, zvao sam gospodina Putuna, ali on do sada nije odgovorio", rekao je Erdogan francuskoj televiziji Frans 24.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio je danas od vlade da u roku od dva dana uvede niz ekonomskih mera protiv Turske posle turskog "terorističkog akta".

Te mere će se odnositi na tržište i investicije, kao i na zapošljavanje radne snage, turizam i vazdušni saobraćaj, rekao je Medvedev i dodao da zbog obaranja aviona Su-24, Rusija namerava da zamrzne i investicione projekte koji su bili zaključeni sa turskim kompanijama.

Putin je danas osudio one koje prikrivaju "šverc nafte,droge i oružja" i trgovinu ljudima, a Erdogan je ponovo demantovao da Turska kupuje naftu od džihadista.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Oboren ruski avion

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Drugacije bi reagovali da smo znli da je avion ruski

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2015

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da bi Turska reagovala drugačije da je znala da je ratni avion, koji su njene snage oborile na sirijskoj granici ove sedmice, bio ruski..."Da smo znali da je to bi ruski avion, možda bismo ga drugačije upozorili", rekao je Erdogan za televiziju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Kremlj: Erdogan zvao Putina osam sati po obaranju aviona

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2015, 12:26

27.11.2015. -..Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan telefonirao je ruskom lideru Vladimiru Putinu sedam-osam sati nakon što je avion Su-24 oboren iznad Sirije...Ergodan je pozvao Putina sedam ili osam sati posle obaranja našeg bombardera Su-24 iznad Sirije, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.