Erdogan: Da smo znali da je avion ruski...

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da bi Turska reagovala drugačije da je znala da je ratni avion, koji je oboren na sirijskoj granici, bio ruski

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 26.11.2015.

19:47

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Da smo znali da je to bi ruski avion, možda bismo ga drugačije upozorili", rekao je Erdogan za televiziju "Frans 24".

Erdogan je kazao da ruski predsednik Vladimir Putin nije odgovorio na njegov poziv nakon incidenta koji je ozbiljno narušio odnose dve države, preneo je AFP.

Turska je u utorak ujutro oborila ruski vojni avion suhoj-24 na granici sa Sirijom zato što je, prema tvrdnjama turske vojske, povredio vazdušni prostor Turske iako je više puta upozoren, dok je rusko ministarstvo odbrane istaklo da ruski avion nije narušio turski vazdušni prostor.

Jednog od dvojice pilota ubili su ekstremisti pošto se katapultirao iz aviona, dok su drugog spasle ruske i sirijske specijalne snage.

"Žao mi je što Putin ne odgovara na moje pozive"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izrazio je žaljenje jer ruski šef države Vladimir Putin nije odgovorio na njegove telefonske pozive, pošto je turska vojska oborila ruski avion suhoj-24.

"Posle tog događaja, zvao sam gospodina Putuna, ali on do sada nije odgovorio", rekao je Erdogan francuskoj televiziji Frans 24.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev zatražio je danas od vlade da u roku od dva dana uvede niz ekonomskih mera protiv Turske posle turskog "terorističkog akta".

Te mere će se odnositi na tržište i investicije, kao i na zapošljavanje radne snage, turizam i vazdušni saobraćaj, rekao je Medvedev i dodao da zbog obaranja aviona SU-24, Rusija namerava da zamrzne i investicione projekte koji su bili zaključeni sa turskim kompanijama.

Putin je danas osudio one koje prikrivaju "šverc nafte,droge i oružja" i trgovinu ljudima, a Erdogan je ponovo demantovao da Turska kupuje naftu od džihadista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: