VIDEO: Policija upucala čoveka dok se predavao

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Policija upucala čoveka dok se predavao

Policija u Teksasu ispituje dva video snimka na kojima se vidi ubistvo čoveka u trenutku kada se predavao policiji.

Snimak koji je objavila lokalna televizija prikazuje Gilberta Flores (41) iz San Antonija, koji diže ruke u vazduh, a u sledećem trenutku pogađaju ga dva metka. Flores nije pokazivao znake agresije, ipak, policajac je odlučio da puca u njega. Nakon što je žrtva pala na zemlju, nije joj pružena medicinska pomoć, a američka javnost je ovaj čin ocenila kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << novi slučaj policijske brutalnosti.

"Ovaj video je svakako razlog za brigu, ali sada je važno da pustimo da istraga utvrdi detalje. Tek tada ćemo imati pravu sliku o tome šta se dogodilo", rekla je Suzan Pamerlu, šerif okruga Beksar u kome se odigralo ubistvo.

Policajci su izjavili da su u kući Gilberta Floresa, koji je ranije osuđivan za krivična dela, zatekli povređenu ženu i dete. Oni, takođe, tvrde da je Flores bio naoružan.

Okružni tužilac izjavio je za CNN da je drugi video, koji nije objavljen, snimljen iz veće blizine i boljeg ugla i da se na njemu bolje vidi šta se dogodilo.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.