U junu kazna Pistorijusu za ubistvo devojke

Izvor: B92, 18.Apr.2016, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U junu kazna Pistorijusu za ubistvo devojke

Pretorija -- Kazna južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp biće izrečena u junu, saopšteno je danas na sudu u Pretoriji.

Ročište će biti održano od 13. do 17. juna, a prema zakonu Južne Afrike Pistorijusu preti minimalna kazna od 15 godina zatvora.

Pistorijus je 14. februara 2013. ubio Rivu Stenkamp vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, kako je rekao, jer je mislio da je provalnik.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je prvo bio osuđen za ubistvo iz nehata i dobio je petogodišnju zatvorsku kaznu, ali je Apelacioni sud Južne Afrike preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo.

Ustavni sud odbacio je žalbu atletičara na presudu za ubistvo.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kazna Oskaru Pistorijusu u junu

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Apr.2016

Kazna južnoafričkom paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp biće izrečena u junu, saopšteno je danas na sudu u Pretoriji...Ročište će biti održano od 13. do 17. juna, a prema zakonu Južne Afrike Pistorijusu preti minimalna kazna od 15 godina zatvora...Pistorijus...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.