„Srpski film“ neće  biti prikazan u Londonu

Izvor: Blic, 27.Avg.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Srpski film“ neće biti prikazan u Londonu

Ostvarenje „Srpski film“ Srđana Spasojevića neće biti prikazano na manifestaciji „Frightfest“ u Londonu, zato što su organizatori odbili da prikažu cenzurisanu verziju koju je odobrio Britanski odbor za klasifikaciju filmova (BBFC).

Naime, BBFC je procenio da „Srpski film" sadrži scene brutalnog i eksplicitnog nasilja, zbog čega je iz filma izbačeno tri minuta i 48 sekundi trake, zbog, kako je navedeno, „stavljanja slika dece naspram slika seksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i seksualno nasilnog materijala". Takođe, britanski cenzori su ocenili da „Srpski film" zbog kontroverznog sadržaja mora biti zabranjen za gledaoce do 18 godina starosti.

Alan Džons, jedan od organizatora „Frughtfesta" na kojem se prikazuju horor filmovi, nakon odluke BBFC saopštio je da „Srpski film" neće biti prikazan na ovoj manifestaciji jer organizatori ne žele da prikažu film koji je žestoko cenzurisan i u kojem su cenzori makaze koristili čak 49 puta.

- Odlučili smo da ne prikažemo cenzurisanu verziju jer, kao festival koji vodi računa o svom integritetu, smatramo da film ove vrste mora biti prikazan u celosti, kao što je i bila ideja reditelja. Uostalom, film je u originalnoj verziji već prikazan na brojnim svetskim festivalima - rekao je Džons koji je dodao da za razliku od, na primer, filma „I Spit On Your Grave" koji je na „Frightfestu" prikazan u cenzurisanoj verziji, to nije bilo moguće izvesti i u slučaju „Srpskog filma".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski film povučen sa FrightFesta

Izvor: Popboks, 27.Avg.2010

Srpski film Srđana Spasojevića neće biti prikazan na ovogodišnjem Film4 FrightFestu u Londonu, jer su organizatori festivala odlučili da ne prikažu cenzurisanu verziju filma koju je odobrio Britanski odbor za klasifikaciju filmova (BBFC). BBFC je tražio da iz filma bude izbačeno 3 minuta i 48...

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.