Slabija prodaja računara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabija prodaja računara

PARIZ -

Rast prodaje računara u svetu se i dalje usporava, tako da se smanjuju tržišna predviđanja, objavio je francuski dnevnik "Figaro".

Rekord od 400 miliona prodatih računara u svetu će, tako, biti premašen, ali 2012. godine, a ne 2011. godine, kako je prvobitno predviđano u analitičkoj kompaniji "Gartner".

Razlog je smanjenje potražnje u Evropi i SAD-u, pre svega zbog loše privredne situacije.

Više od polovine domaćinstava u razvijenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemljama poseduje najmanje po jedan računar.

Situaciju dodatno komplikuje lansiranje tablet računara na tržište koji "gutaju" udeo netbukova, najmanjih prenosivih personalnih kompjutera (PC).

Nova vrsta prenosivih PC, ultrabukovi (tanji, lakši i brži pri pokretanju od svojih prethodnika), trebalo bi da doprinesu povećanju prodaje, pre svega od drugog polugođa 2012. godine.

U segmentu stonih računara, budućnost počiva na "sve u jednom" uređajima (ravan ekran koji integriše čvrsti disk i DVD čitač).

Tromenzionalna (3D) tehnologija i taktilni (osetljivi na dodir) ekrani trebalo bi, takođe, da se uskoro nađu u toj vrsti računara koja bi mogla da privuče pre svega ljubitelje video igrica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usporen rast prodaje računara u svijetu

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Sep.2011

PARIZ - Rast prodaje računara u svijetu se i dalje usporava, tako da se smanjuju tržišna predviđanja, objavio je francuski dnevnik "Figaro".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Usporen rast prodaje računara u svijetu

Izvor: Capital.ba, 10.Sep.2011, 08:57

PARIZ, Rast prodaje računara u svijetu se i dalje usporava, tako da se smanjuju tržišna predviđanja, objavio je francuski dnevnik 'Figaro'. Rekord od 400 miliona prodatih računara u svijetu će, tako, biti premašen, ali 2012. godine, a ne 2011. godine, kako je prvobitno predviđano u analitičkoj...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.