Šerbedžija glumi špijuna

Izvor: Blic, 22.Jan.2011, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šerbedžija glumi špijuna

Pre nekoliko dana Rade Šerbedžija stigao je u Berlin, gde je počelo snimanje filma “Godina psa”, u kom tumači glavnu ulogu - novinara upletenog u špijunsko-terorističku zakulisnu igru.

Nemački reditelj i scenarista Denis Genzel, poznat po filmu "Talas”, napisao je priču o novinaru koji u Moskvi istražuje tajne ruske tajne službe i upada u klopku jedne terorističke organizacije.

U napetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trileru Šerbedžijina partnerka će biti atraktivna poljska glumica Kasija Smutnijak. Prošle godine Rade Šerbedžija je išao bukvalno iz projekta u projekat, tako da je snimio nekoliko zanimljivih filmova. Glumio je u debi ostvarenju svog sina Danila Šerbedžije "72 dana”. U filmu italijanskog reditelja Đuzepa Đaraldija "Tatanka Skatenato” igra ostarelog boksera koji priča o odrastanju među mafijašima u Napulju. U zanimljivom andergraund indi filmu Mihajla Stanića "Igra leptira” glumi klošara iz Los Anđelesa pored svoje ćerke Nine. U filmu Andželine Žoli "Bosanska ljubavna priča” glumi oca glavnog junaka, srpskog vojnika koga igra Nikola Đuričko. Konačno, u filmu Dinka Tucakovića "Doktor Rej i đavoli”, o životu reditelja Nikolasa Reja, glumi hrvatskog pisca Miroslava Krležu. Za ovu godinu najavljeni su filmski projekti koje bi trebalo da radi, među njima je i "Oslobođenje Skoplja” po drami Dušana Jovanovića, film koji Šerbedžija želi i da režira.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rade Šerbedžija glumi špijuna u filmu "Godina psa"

Izvor: Svet, 22.Jan.2011

Pre nekoliko dana Rade Šerbedžija stigao je u Berlin, gde je počelo snimanje filma "Godina psa", u kom tumači glavnu ulogu - novinara upletenog u špijunsko-terorističku zakulisnu igru. Nemački reditelj i scenarista Denis Genzel, poznat po filmu "Talas", napisao je priču o novinaru koji u Moskvi...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.