SVET OKO NAS ZA UČENIKE OŠ JOVAN DUČIĆ

Izvor: Kurir, 29.Mar.2011, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SVET OKO NAS" ZA UČENIKE OŠ "JOVAN DUČIĆ"

BEOGRAD - Učenici četvrtih razreda Osnovne škole škole "Jovan Dučić" prisutvovali su u holu beogradske Arene času "Svet oko nas", u kome su na prostoru od 44 metara kvadratnih mogli da vide kako funkcioniše jedan pravi grad.

Održavanje časa na maketi Beograda, koju je napravio Borivoje Vujić, rezultat je ideje koju su građani izneli na Otvorenim vratima u Gradskom veću, a času je prisustvovao njen član Miroslav Čučković.

On je rekao da je značajno deci >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pokazati kako funkcionišu gradske službe - železnica, gradski prevoz, policija, vatrogasci, ali da na maketi mogu videti i druge elemente grada, kao što su stadion i zoolški vrt.

- Potrudićemo se da u narednom periodu obezbedimo prostor kako bi đaci i u drugim delovima Beograda mogli da vide ovako nešto. Maketa ima i seosku zajednicu, a to je dobro kako bi se omladina, koja možda nema priliku, upoznala i sa takvim načinom života - rekao je Čučković.

On je dodao da postoji ideja da se maketa "šeta" od Avalskog tornja do ostalih lokacija u gradu.

Maketa grada sadrži železničku i autobusku stanicu, igralište, zgrade, zoološki vrt, rafineriju, robnu kuću, automobile, fontane, cirkus, kao i selo sa jezerom, poseduje 5.000 delova i rađena je u razmeri 1:87.

- Maketa je mali srednjoevropski grad, ima motiva iz drugih, ali i iz prestonice Srbije. Tu je železnička stanica, depo koji se vidi sa mosta Gazela, deo Knez Mihailove ulice, jezero je slično Adi Ciganliji - rekao je autor makete Borivoje Vujić.

On je dodao da je još u detinjstvu počeo da pravi makete, da mu je deset godina bilo potrebno da je završi, kao i da je za sklapanje makete potrebno izdvojiti 24 radna sata.

Času "Svet oko nas" prisustvovala je i zamenica gradskog sekrteara za obrazovanje Dragica Moro koja je istakla da je maketa napravljena po meri deteta i da deca sa izložbe mogu da ponesu dosta lepih ideje.

Izložba će trajati do 3. aprila, postavljena je u holu beogradske Arene na severnom ulazu, a cena karte je 200 dinara.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O izboru udžbenika odlučiće nastavničko veće

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011

Grad Beograd će u saradnji sa Ministarstvom prosvete u školskoj 2011/2012. godini obezbediti besplatne udžbenike za oko 120 hiljada beogradskih učenika...Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje, pojasnila je da će odluku o izboru udžbenika u jednoj školi doneti nastavničko veće na obrazložen...

Nastavak na Studio B...

Grad po meri deteta

Izvor: Danas, 29.Mar.2011

Maketa srednjeevropskog grada predstavljena je juče učenicima O.Š. „Jovan Dučić“ i „Ruđan Bošković“ na času „Svet oko nas“ na 44 kvadratnih metara u holu Beogradske Arene.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.