O izboru udžbenika odlučiće nastavničko veće

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O izboru udžbenika odlučiće nastavničko veće

Grad Beograd će u saradnji sa Ministarstvom prosvete u školskoj 2011/2012. godini obezbediti besplatne udžbenike za oko 120 hiljada beogradskih učenika.

Dragica Moro, zamenica sekretara za obrazovanje, pojasnila je da će odluku o izboru udžbenika u jednoj školi doneti nastavničko veće na obrazložen predlog stručnih veća za oblasti predmeta, odnosno stručnih aktiva razredne nastave.

"Ovo će biti prva godina da će besplatne udžbenike dobiti učenici svih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << razreda osnovne škole. Sekretarijat za obrazovanje je napravio bazu podataka za sve udžbeničke komplete od prvog do osmog razreda, na predlog škola, a škole na predlog stručnih veća ili aktiva učitelja razredne nastave" rekla je Dragica Moro i dodala da grad na ovaj način želi da koliko-toliko olakša svim roditeljima koji moraju da plate i mnoge druge učeničke potrebe.

Projekat „Besplatni udžbenici" na nivou grada Beograda realizuje se već treću godinu. Godine 2009/2010. grad je finansirao besplatne udžbenike za učenike prvog razreda, kada je bilo oko 15.328 đaka prvaka. U školskoj 2010/2011. godini grad je finansirao besplatne udžbenike za učenike drugog i petog razreda, za ukupno 29.648 učenika.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.