Izvor: Nezavisne Novine, 14.Sep.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija traži da SAD ispune obećanje u Siriji

MOSKVA - Rusija je danas zatražila da SAD ispune svoje obećanje da će odvojiti borce umjerene sirijske opozicije, "koji su pod patronatom Vašingtona", od bivšeg Nusra fronta i drugih sličnih snaga, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Taj zahtjev je uputio ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov tokom telefonskog razgovora sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Lavrov i Keri su takođe razgovarali o zajednickoj borbi protiv Islamske države i Nusra fronta, koji je sada promijenio naziv u Džabhat Fatah al Šam.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: SAD da odvoje opoziciju od terorista u Siriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2016

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas američkom državnom sekretaru Džonu Keriju da SAD treba da umerene opozicione snage koje podržavaju u Siriji, odvoje od terorističkih grupa...Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su Lavrov i Keri u telefonskom razgovoru...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.